Autó távirányító elemcsere

Hogyan vedd észre, hogy egy autó távirányítóban elemcsere szükséges?

 

Autókulcs távirányító elemcsere

 

Az újabb autóknál az autó műszerfala figyelmeztet, hogy gyenge az elem. A régebbi típusoknál érzékelni lehet, hogy egyre közelebb kell menni, hogy működjön a távirányító. Ilyenkor ált. elem kimerülés gyanítható. Nézzük az autó távirányító elemcserét!

 

A távirányító elemcseréje a következő lépésekből áll:

  1. A távirányító fedelének lecsavarása, szétpattintása: A távirányító fedelét általában egy csavar vagy gomb segítségével lehet eltávolítani.
  2. Az elemek eltávolítása: Az elemeket a fedél eltávolítása után lehet eltávolítani.
  3. Az elem, vagy elemek (a régi, és az új is) feszültség ellenőrzése
  4. Az új elemek behelyezése: Az új elemeket a távirányítóban lévő elemtartó helyére kell helyezni.
  5. A fedél visszacsavarása, vagy visszapattintása: A fedél visszacsavarása után a távirányító már újra működőképes.

 

A távirányító elemcserénél figyelni kell a helyes polaritásra, azaz a pozitív és negatív pólusra. Az elemek helyes polaritását a távirányító belsejében lévő rajz vagy az elem csomagolása jelzi. Továbbá figyelni kell arra, hogy az elemeket a megfelelő méretű elemtartóba helyezzük be.

Mindig csak ugyanolyan fajta elemet szabad beletenni!

Ha a távirányító továbbra is nem működik megfelelően, akkor a hiba valószínűleg másik alkatrészben vagy az elektronikában található, és szakember segítségét kell kérni.

Az új remek feszültségét mindig ellenőrizni kell, hiszen az hogy bontatlan a csomagolás, az nem jelenti, hogy fel is van töltve az elem.

 

Milyen elemek vannak az autó távirányítóban?

 

A leggyakoribb a 2032, 2025, 2016, 1620.

 

Elem vagy akkumulátor?

 

Bizonyos autótípusokban nem elem, hanem beforrasztott akkumulátor van! Ezt az autókulcs másoló szakember tudja cserélni. Ezek az autó távirányítók nem szétszedhetők. Ellenben szétvághatók, és újra összeragaszthatók szépen.

A leggyakoribb akkumulátorral szerelt autó távirányítók: Ford Tranzit, BMW régebbi típusai.

 

Mire figyelj mindenképpen?

 

Elemcsere előtt mindig érdemes utánajárni, hogy milyen típus való bele.

Amennyiben nem szakember végzi el az elemcserét, úgy az elveszítheti a programozását, ilyenkor a távirányítót újra kell szinkronizálni, vagy programozni, amit csak szakember tud.

Felhívom a figyelmed, hogy az órásmester nem szakember, így a legtöbbször nem tudja elvégezni az elemcserét szakszerűen, így gyakori, hogy bár kifizetted. a pénzt, utána semennyire nem működik. távirányító.

Ha szakember csinálja az autókulcsban az elemcserét, akkor működőképes lesz utána. De ha nem is, ő vissza tudja programozni!